Logo_nacionalniParkovi_
  webfest2011_baner

 





line

Panoramski putevi

Panoramski_putevi

You Tube

You_Tube

Brošura - monitoring

monitoring

Početna Projekti u parkovima Dan biodiverziteta „Voda i život“

Dan biodiverziteta „Voda i život“

Nacionalni parkovi Crne Gore u saradnji sa Njemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju (GIZ) obilježavaju Svjetski dan biodiverziteta, globalno značajni ekološki datum, u Nacionalnom parku Skadarsko jezero.

U Nacionalnom parku Skadarsko jezero planirane aktivnosti Programom upravljanja za 2013. Godinu koje podržava prekogranični projekat Konzervacija i održivo korišćenje biodiverziteta na područjima Prespanskog, Ohridskog i Skadarskog jezera (CSBL), vrši se monitoring: vidre, lovora, ptica, riba, biljaka i slijepih miševa, nakon čega se daju preporuke za dalju konzervaciju i zaštitu.

Da bismo najmlađoj populaciji približili značaj zaštićenih područja i vrsta kroz niz edukativnih aktivnosti organizujemo dan koji će oni provesti sa Stručnim saradnicima na terenskom istraživanju, uz niz edukativnih radionica, performansa i takmičenja, kao i neizostavno krstarenje Skadarskom jezerom, uz hranu koja je karakteristična za projektno područje najmlađi će naučiti i kako su se nekada izrađivali čunovi, kako se čuvaju stari zanati. Učenici Srednje umjetničke škole iz Cetinja izrađivaće skulpture životinja od recikliranog materijala, organizovaće se takmičenje u kajakarenju.

Mapa

mapa

line_green2

gifHeader_02gifHeader_03gifHeader_04gifHeader_05logoi-dopuna2gifHeader_07gifHeader_08gifHeader_09logo_dopuna