Logo_nacionalniParkovi_
  webfest2011_baner

 

line

Početna Gastronomija

Gastronomija u Nacionalnim parkovima

 

Gastro ponuda Nacionalnih parkova je uslovljena geografskim položajem i reljefom svakog pojedinačnog parka. Tradicionalna kuhinja i specijaliteti koji se služe na jugu razlikuju od onih u sjevernim laninskim predjelima. Zahvaljujući samom prirodnom bogatstvu i specifičnoj klimi, nacionalni parkovi imaju izvrsnu gastro ponudu.

Mnogobrojne restorane i konobe u kojima se sprema nacionalna kuhinja karakteriše ugodni ambijent i prijatna atmosfera. Većina svojom arhitekturom podsjeća na tradicionalne crnogorske kuće koje su bile sagrađene od kamena i drveta. U njima, po starom crnogorskom običaju, kao znak dobrodošlice gosti se dočekuju sa domaćom rakijom, priganicama i medom. Izuzetno gostoljubivi i ljubazni domaćini, uz dobar zalogaj nude i kvalitetna autohtona pića, što sve utiče da turistička ponuda svakog parka bude kompletno zaokružena.

 U zavisnosti koji park posjetite, na trpezi će se između ostalog naći vrhunski vranac, lozovača, kruška, šljivovica ili rakija od dunje, medovina. Samonikle divlje biljke koje područja parkova imaju  u izobilju, takođe nalaze primjenu u specifičnom kulinarstvu.

970x250px-hanball

Mapa

mapa

line_green2

gifHeader_02gifHeader_03gifHeader_04gifHeader_05logoi-dopuna2gifHeader_07gifHeader_08gifHeader_09logo_dopuna