Logo_nacionalniParkovi_
  webfest2011_baner

 

line

Panoramski putevi

Panoramski_putevi

You Tube

You_Tube

Brošura - monitoring

monitoring

Početna Aktuelno Nacionalni parkovi Crne Gore predstavljaju ponudu na sajmu turizma u Beču

Nacionalni parkovi Crne Gore predstavljaju ponudu na sajmu turizma u Beču

predstavnica_NPCG_na_Sajmu_turizma_u_Becu

Predstavnica Nacionalnih parkova Crne Gore učestvuje na Sajmu turizma u Beču zajedno sa predstavnicima Nacionalne turističke organizacije Crne Gore. Pored predstavnika JPNPCG i NTO CG, na sajmu „Ferien Messe 2018“ koji se održava u Beču, od  11. do 14. januara 2018. godine, učestvovaće i predstavnici turističke privrede Crne Gore.

Brojni posjetioci Sajma, po riječima Arine Maraš, predstavnice JPNPCG, posebno su  zainteresovani za planinski biciklizam, rafting rijekom Tarom, pješačenje i planinarenje brojnim vrhovima NP Durmitora, NP Lovćen i NP Prokletije, kampovanje, kao i za posjetu jednoj od posljednjih prašuma u Evropi - NP Biogradska gora.  

Podsjećamo da je Nacionalne parkove Crne Gore tokom prošle godine, na ukupnom nivou posjetilo 326.839 posjetilaca, od kojih je najveći broj bio zainteresovan za posjetu NP Durmitor, NP Biogradsku goru i NP Prokletije. UNESKOV sajt i zaštićeno prirodno područje Durmitor posjetilo je 186.819 posjetilaca što predstavlja povećanje od 42 posto u odnosu na 2016. godinu, dok je NP Biogradska gora posjetilo 43.893 posjetilaca što je povećanje od 39 posto.

U skladu sa trendom rasta broja posjetilaca u posljednoj deceniji, i sve većom zainteresovanošću posjetilaca za zaštićena područja Crne Gore koja nude autentičnu turističku ponudu, raznovrsne aktivnosti aktivnog odmora i boravka u očuvanoj prirodi, očekujemo da će se isti nastaviti i tokom ovogodišnje ljetnje sezone.

Za turističku industriju, sajam „Ferien“, predstavlja vodeći sajam na austrijskom tržištu, na kojem svoju ponudu predstavljaju svi sektori turističke privrede, a poslovni korisnici imaju priliku da uspostave vrijedne kontakte sa turoperatorima i medijima sa tržišta Austrije. Sajam svake godine posjeti veliki broj medijskih kuća i preko 150.000 posjetilaca. U sklopu sajma, NTO CG će, između ostalog, organizovati i trodnevno predstavljanje ponude Crne Gore na glavnoj bini. 

PR Služba

Mapa

mapa

line_green2

gifHeader_02gifHeader_03gifHeader_04gifHeader_05logoi-dopuna2gifHeader_07gifHeader_08gifHeader_09logo_dopuna