Logo_nacionalniParkovi_
  webfest2011_baner

 

line

Panoramski putevi

Panoramski_putevi

You Tube

You_Tube

Brošura - monitoring

monitoring

Početna Aktuelno Osvojen Trofej Kolašina u NP Biogradska gora

Osvojen Trofej Kolašina u NP Biogradska gora

Foto_RK_Soko

Uz prisustvo brojnih posjetilaca u NP Biogradska gora u okviru sportske manifestacije u revijalnom raftingu „Trofej Kolašina“, koja je po prvi put organizovana na Biogradskom jezeru, prvo mjesto osvojila je ekipa pod nazivom „International Police Association“ iz Crne Gore, drugo mjesto ekipa „Liman“ iz Srbije i treće mjesto ekipa „Zeta“ iz Crne Gore.

Sportski klub „Soko“ iz Podgorice u saradnji sa NP Biogradska gora organizovao je revijalno rafting takmičenje „Trofej Kolašina“ na Biogradskom jezeru ove godine po prvi put. Učesnici revijalnog takmičenja su bila amaterska udruženja, sportski klubovi i timovi entuzijasta, ljubitelja prirode i zdravih stilova života.

Na početku programa, direktor NP Biogradska gora Saša Jeknić pozdravio je sve učesnike koji su došli da se takmiče i posjetioce koji su imali prilike da uživaju u jednoj zanimljivoj manifestaciji na Biogradskom jezeru.

„NP Biogradska gora pruža podršku svim subjektima koji imaju za cilju promociju prirodnih vrijednosti, akivnog odmora i boravka u zaštićenim prirodnim područjima“, istakao je tom prilikom i pozvao sve ljibitelje prirode da uživaju kako u manifestaciji, tako i u prirodnim ljepotama Biogradske prašume.

Cilj programa je promocija prirodnih i turističkih potencijala Crne Gore, posebno NP Biogradska gora, promocija rafting sporta i aktivnosti i rada Sortskog rafting kluba „Soko“.

Prvo_mjesto_u_NP_Biogradska_gora_Fotografija_Hajdana_Ilic_Bozovic

Takmičenje je održano u disciplinama sprint i H2 (head-to-head), u kategoriji R4 (četvoročlana posada), po pravilima Međunarodne rafting federacije (IRF). Na osnovu rezultata sprinta formirani  su parovi za H2H koji su se metodom eliminacije (jedan na jedan) borili za prolaz u finale.

Za mjesto održavanja, umjesto rijeke, izabrana je mirna voda u cilju okupljanja što većeg broja učesnika i približavanja manifestacije amaterima, te svim zainteresovanim da se upoznaju sa pravilima sportskog raftinga. Pravo učešća na revijalnom takmičenju imali su isključivo prethodno registrovani timovi.

Sportski klub „Soko“ je rafting klub koji se isključivo bavi raftingom kao ekstremnim sportom u svim disciplinama Međunarodne rafting federacije (IRF), a takođe je organizator i utemeljivač brojnih ekoloških akcija na rijekama.

PR Služba

Mapa

mapa

line_green2

gifHeader_02gifHeader_03gifHeader_04gifHeader_05logoi-dopuna2gifHeader_07gifHeader_08gifHeader_09logo_dopuna