Logo_nacionalniParkovi_
  webfest2011_baner

 

line

Panoramski putevi

Panoramski_putevi

You Tube

You_Tube

Brošura - monitoring

monitoring

Početna Aktuelno Sportska manifestacija Trofej Kolašina u NP Biogradska gora

Sportska manifestacija Trofej Kolašina u NP Biogradska gora

Sportski klub „Soko“ iz Podgorice u saradnji sa NP Biogradska gora organizuje revijalno rafting takmičenje „Trofej Kolašina“ na Biogradskom jezeru ove godine po prvi put. Učesnici revijalnog takmičenja su amaterska udruženja, sportski klubovi i timovi entuzijasta, ljubitelja prirode i zdravih stilova života.

Manifestacija će biti održana na Biogradskom jezeru u subotu, 26. avgusta 2017. godine, sa početkom u 9.00 časova.

Od 9.00 do 10.00 časova predviđen je trening za sve učesnike, dok će nakon toga biti održan sastanak kapitena. Početak trke planiran je za 10:30 časova. Takmičenje će se održati u disciplinama sprint i H2 (head-to-head), u kategoriji R4 (četvoročlana posada), po pravilima Međunarodne rafting federacije (IRF). Na osnovu rezultata sprinta formiraće se parovi za H2H koji će se metodom eliminacije (jedan na jedan) boriti za prolaz u finale.

Za mjesto održavanja, umjesto rijeke, izabrana je mirna voda u cilju omasovljavanja i približavanja manifestacije amaterima, te svim zainteresovanim da se upoznaju sa pravilima sportskog raftinga.

Pravo učešća na ovom revijalnom takmičenju imaće isključivo prethodno registrovani timovi.

Cilj programa je promocija prirodnih i turističkih potencijala Crne Gore, posebno NP Biogradska gora, promocija rafting sporta i aktivnosti i rada Sortskog rafting kluba „Soko“.

NP Biogradska gora pruža podršku svim subjektima koji imaju za cilju promociju prirodnih vrijednosti, te akivnog odmora i boravka u zaštićenim prirodnim područjima.

Sportski klub „Soko“ je jedini rafting klub u Crnoj Gori koji se isključivo bavi raftingom kao ekstremnim sportom u svim disciplinama Međunarodne rafting federacije (IRF). Takođe je ovaj klub organizator i utemeljivač brojnih ekoloških akcija na rijekama Tari, Zeti, Morači i Bojani, kao i regionalnih i međunarodnih.

Za sve dodatne informacije 068 020 020 i 069 895 828.

PR Služba

Mapa

mapa

line_green2

gifHeader_02gifHeader_03gifHeader_04gifHeader_05logoi-dopuna2gifHeader_07gifHeader_08gifHeader_09logo_dopuna