Logo_nacionalniParkovi_
  webfest2011_baner

 

line

Panoramski putevi

Panoramski_putevi

You Tube

You_Tube

Brošura - monitoring

monitoring

Početna Aktuelno Uspješna studijska posjeta Nacionalnim parkovima Crne Gore

Uspješna studijska posjeta Nacionalnim parkovima Crne Gore

posjeta_durmitoru

Posjetom Nacionalnom parku Skadarsko jezero, uz posmatranje ptica, vožnju brodom i obilazak Centra za posjetioce na Vranjini, 14. jula, predstavnici njemačkog parka Švarcvald zaokružili su posjetu crnogorskim nacionalnim parkovima.

Tom prilikom, predsjednica Upravnog odbora JPNPCG Azra Vuković informisala je da je delegacija NP Švarcvald bila u posjeti NPCG šest dana tokom kojih su posjetili četiri crnogorska nacionalna parka, te da obilskom Skadarskog jezera, završavaju posjetu Crne Gore i parkova. U budućem periodu očekujemo dolazak i njihovih stručnih službi, posebno rendžera čija će iskustva u radu na terenu i sa turistima biti od velikog značaja za naše Službe zaštite.

Pored predstavnika NPCG i kolega iz Njemačke, u vožnji brodom po Skadarskom jezeru učestvovao je i ambasador Savezne Republike Njemačke Hans Günther Mattern koji je kazao da je zadovoljan zbog prelijepog izleta jer su vidjeli netaknutu ljepotu prirode Skadarskog jezera. Takođe je informisao da su predstavnici njemačkog nacionalnog parka imali priliku da dosta nauče o organizaciji NPCG, kao i da se raduje budućoj saradnji i partnerstvu između parkova na očuvanju netaknute prirode.

posjeta_skadarskom

Direktor JPNPCG Elvir Klica sa saradnicima pozdravio je studijsku grupu koja je zajedno sa direktorom NP Švarcvald dr Volfgang Šlundom najprije boravila u NP Lovćen koji je toga dana posjetio i  zamjenik ambasadora Njemačke Uwe Meerkotter.

„Cilj posjete je uspostavljanje strateškog partnerstva na nivou NPCG i NP Švarcvald, razmijena iskustva i stvaranje čvrste saradnje između predstavnika crnogorskih i njemačkih zaštićenih područja“, istakao je tom prilikom direktor JPNPCG. Tokom obilaska parkova, kolege iz Njemačke imale su priliku da posjete naše Centre za posjetioce, upoznaju sa stručnim saradnicima, edukatorima i nadzornicima i saznaju mnogo više o načinu rada i funkcionisanja crnogorskih zaštićenih prirodnih područja.

Izjave i kadrove iz NP Lovćen i NP Skadarsko jezero možete preuzeti sa sajta Infobiro.tv.

PR Služba

 

Mapa

mapa

line_green2

gifHeader_02gifHeader_03gifHeader_04gifHeader_05logoi-dopuna2gifHeader_07gifHeader_08gifHeader_09logo_dopuna