Logo_nacionalniParkovi_
  webfest2011_baner

 

line

Panoramski putevi

Panoramski_putevi

You Tube

You_Tube

Brošura - monitoring

monitoring

Početna Aktuelno Na Crnom jezeru organizovana izložba cvijeća, ručnih radova i mliječnih proizvoda

Na Crnom jezeru organizovana izložba cvijeća, ručnih radova i mliječnih proizvoda

Nacionalni park Durmitor je danas u saradnji sa Opštinom Žabljak i LTO Žabljak u okviru manifestacije „DANI PLANINSKOG CVIJEĆA“, organizovao niz zanimljivih događaja, na Crnom jezeru.

Dani_planinsnkog_cvijeca_12_jul_2017_Milica_Novakovic

Centralno mjesto okupljanja svih ljubitelja prirode, bio je plato na Crnom jezeru, u NP Durmitor, gdje su održane izložbe cvijeća (vjenci i buketi), ručnih radova (rezbarija i pleteni radovi) i mliječnih proizvoda.

Tim povodom posjetiocima se obratio Tomo Pajović direktor NP Durmitor i istakao da je NP Durmitor u saradnji sa Opštinom Žabljak i LTO Žabljak organizovao tradicionalnu turističko-promotivnu, kulturnu i zabavno-sportsku manifestaciju „Dani planinskog cvijeća“.

„Ove godine imamo mnogo više sadražaja na Crnom jezeru i NP Durmitor. Na ovaj način ispoljavamo dobru saradnju koju imamo sa opštinom i TO Žabljak u cilju promocije prirodnih i kulturnih vrijednosti, kao i poljoprivrednih proizvođača, odnosno poslova u oblasti iturizma i poljoprivrede”.

U vezi sa posjećenošću NP Durmitor, Pajović je istakao da je za 40% povećan broj posjetilaca u odnosu na prošlu godinu.

Na otvaranju izložbe govorili su i Slađana Knežević sekretar Sekretarijata za upravu i društvene djelatnosti Opštine Žabljak koja je informisala o značaju održavanja ove manifestacije, kao i Vanja Krgović Šarović direktorica LTO Žabljak koja je istakla da je cilj manifestacije promocija, očuvanje i podsticaj tradicionalnih znanja, umjeća, vještina i načina privređivanja, ali i obogaćivanje sadržaja koje durmitorski kraj nudi mnogobrojnim gostima i posjetiocima u toku ljetnje turističke sezone.

PR Služba JPNPCG

Izjave i kadrove iz NP Durmitor možete preuzeti sa sajta Infobiroa.

 

Mapa

mapa

line_green2

gifHeader_02gifHeader_03gifHeader_04gifHeader_05logoi-dopuna2gifHeader_07gifHeader_08gifHeader_09logo_dopuna