Logo_nacionalniParkovi_
  webfest2011_baner

 

line

Panoramski putevi

Panoramski_putevi

You Tube

You_Tube

Brošura - monitoring

monitoring

Početna Aktuelno Predstavljen projekat višednevne kružne pješačke staze koja će povezivati NP Durmitor i Park prirode Piva

Predstavljen projekat višednevne kružne pješačke staze koja će povezivati NP Durmitor i Park prirode Piva

Fotografija_Vukovi_-_Radak_Kukavii

Na sastanku u Upravi JPNPCG, u Podgorici, prošle nedjelje, predstavljena je osnovna projektna ideja o višednevnoj kružnoj pješačkoj stazi koja će povezivati dva zaštićena prirodna područja, NP Durmitor i Park prirode Piva.

Pored predstavnika JPNPCG, sastanku su prisustvovali predstavnici resornog Ministarstva održivog razvoja i turizma, Nacionalne turističke organizacije Crne Gore i Parka prirode Piva. Kako se projekat bude dalje razvijao, na njegovom osmišljavanju i realizaciji učestvovaće i predstavnici Planinarskog saveza Crne Gore, opština i LTO, te turističke privrede sa ovog prostora.

„U cilju ostvarivanja najboljih rezultata, staza bi trebala da bude zahtjevna, ali ne i previše teška. Namijenjena je izletnicima koji koriste alpinističke staze i uživaju u aktivnom odmoru. U tom smislu, kvalitet staze je vrlo važan i biće definisan u skladu sa standardima priručnika za planinarenje i biciklizam koje je izdalo Ministarstvo održivog razvoja i turizma, istakla je na sastanku Azra Vuković direktorica JPNPCG.

Željka Radak Kukavičić direktorica Nacionalne turističke organizacije Crne Gore kazala je da će nova staza biti jedinstven doživljaj za ljubitelje prirode koji će na višednevnoj turi biti u mogućnosti da uživaju u nevjerovatnim ljepotama zaštićenih područja Crne Gore. Takođe, direktorica je naglasila značaj ovog projekta za unapređenje turističke ponude u dijelu aktivnog odmora u Crnoj Gori, kao i da će se NTO CG uključiti u njegovu realizaciju, posebno u dijelu promotivnih aktivnosti.

„Osmišljavanje nove staze dodatno će promovisati Park prirode Pivu kao i NP Durmitor, te aktivnost pješačenja u Crnoj Gori, rekao je Slobodan Delić, direktor Parka prirode.

Staza će biti označena prema postojećim standardima koje preporučuje Ministarstvo održivog razvoja i turizma.

Kako bi se osigurao dugoročan kvalitet projekta, u planu je formiranje radne grupe koja će se sastojati od svih predstavnika uključenih u razvoj projekta i njegovu kasniju implementaciju.

Inicijalna ideja o potrebi formiranja novog turističkog proizvoda koji će obogatiti ponudu ova dva zaštićena prirodna područja, nastala je kao posljedica značajnog interesovanja posjetilaca na međunarodnim turističkim sajmovima koji su održani u Centralnoj Evopi, a koji su pokazali veliko interesovanje za aktivan odmor u Crnoj Gori.

Planirano je da staza bude u funkciji za ljetnu sezonu 2018. godine.

PR Služba

 

Mapa

mapa

line_green2

gifHeader_02gifHeader_03gifHeader_04gifHeader_05logoi-dopuna2gifHeader_07gifHeader_08gifHeader_09logo_dopuna